Op 13 december is de nieuwe Ljungby L11 afgeleverd bij Leon Hofstede in Den Haag. Het is de eerste Stage 5 Ljungby in Nederland.

De machine zal binnen het aannemings- en machineverhuurbedrijf worden ingezet voor projecten in de wegenbouw en grondverzet. Daarnaast zullen er diverse werkzaamheden worden uitgevoerd voor Strandpaviljoens. Leon Hofstede is met name werkzaam in de regio Westland en Den Haag.
Leon Hofstede, de eigenaar van het bedrijf en zelf ook machinist van de nieuwe L11 verteld dat dit zijn 11e nieuwe machine in de ruim 40 jaar dat hij werkzaam is als machinist. De eerste drie machines die Leon in ontvangst heeft genomen waren nog in de tijd dat hij in dienst was van een loon- en aannemingsbedrijf. Dit waren eerst een graaf- laadcombinatie vervolgens een Ford wiellader en daarna een Volvo.
Daarna heeft hij in de 32 jaar dat hij zelfstandig ondernemer is gebruik gemaakt van zes Volvo wiellader, daarna is Leo overgestapt op de Werklust WG17F, die hij recent heeft ingeruild voor de Ljungby Maskin L11.

De L11 is de eerste Ljungby met een Stage 5 motor in Nederland, deze heeft de krachtige Sisu 66LFTN motor met 151 kW (205 pk). Voor de machinist heeft dit geen consequenties, omdat de afmeting van de gestroomlijnde kap hetzelfde is gebleven.

De machine is voorzien van vele opties zoals:
-Michelin 550/65R25 XLD2 banden
-Achteruitrijcamera
-Smeersysteem Lincoln
-RVS gereedschapskisten
-Joystick besturing
-Aangepaste verlaagde trekhaak
-Flitslampen in de gril
-LED pakket
-3e en 4e functie