Met de aanschaf van een nieuwe Ljungby Maskin L13 word het een heel gelukkig 2017 voor Loonbedrijf Thomas Buijs uit Herpt, die van Helmich Waaijenberg de sleutels overhandigd kreeg.

De laatste jaren heeft Thomas Buijs er voor gekozen om zich meer te gaan specialiseren in het grondverzet. Om dit kracht bij te zetten werd na een lange selectie van diverse merken gekozen voor de Ljungby L13. Deze wiellader heeft een eigen gewicht van 13 ton en een vermogen van 170 kW (231 pk). In overleg met machinist, Leo de Gouw, is de machine vrij compleet uitgevoerd met onder andere:
-Michelin 650/65R25XLD brede banden
-3e en 4e hydraulische functie op de hefframe
-Extra hydraulische functie bij het contragewicht
-Automatisch smeersysteem
-Brandstofvulpomp met automatische afslag
-12 volt aanhangwagenstekker
-Camera in het digitale display
-Voertuigvolgsysteem
-GPS systeem van Digpilot
-Beco puinriek met lang mes en rijplaathaken

Buijs staat voor kwaliteit en is daarom ISO 9001 en VCA gecertificeerd , maar ook het CO2- beleid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is van belang voor de toekomst. Thomas  heeft hier dan ook rekening mee gehouden bij de aanschaf van de nieuwe Ljungby. Buijs kent al een rijk verleden en is in 1927 opgestart als een klein loonbedrijf met één trekker, en groeide door de jaren heen. Uiteindelijk nam Thomas in 1991 het bedrijf over van zijn moeder.