Werklust Holland leverde aan G.C. Verweij en zoon een zeer compleet uitgeruste Ljungby L15 wiellader.

Waar de nieuwe techniek op het gebied van hydrauliek is gebaseerd op snel werken en vrachtwagen laden is deze machine speciaal aangepast voor het werken met een mast met haakhoogte van 24 meter. De hydrauliek is aangepast om gedoseerd en soepel te werken met deze lange mast. De machine is eerst naar Nijhuis Engineering in Dronten gebracht voor LMB en slang-breuk bewaking, wat vereist is voor hijswerk. In de werkplaats van Werklust in Apeldoorn is in samenwerking met Verweij de hydrauliek aangepast voor de fijn gevoeligheid. Samen hebben ze een machine weten te creƫren die zowel voor grondverzet, als voor het werken met hijslast geschikt is. De compacte L15 pakt meer dan 10 ton op de lepels en heeft een unieke lasttabel voor het werken met een mast. De wiellader is door Aboma voorzien van keuringscertificaten.

Dit is de eerste wiellader die op deze manier is afgeleverd in Nederland. En het is zeker geen standaard machine, want deze zit bomvol met opties vanuit de fabriek, maar ook bij Werklust is opgebouwd en aangepast. De nieuwe L15 is afgeleverd bij het jubilerende bedrijf G.C. Verweij en Zn. te Monnickendam.

G.C. Verweij en Zn. is in 1979 opgericht en bestaat dit jaar 40 jaar. Verweij heeft vanaf het begin, op twee wielladers na, altijd gewerkt met wielladers van Werklust Holland. De nieuwe L15 werd in ontvangst genomen door Dirk Gertjan Verweij en zal ingezet worden op verschillende projecten  in de woning- en civiel bouw. Daar zijn zij verantwoordelijk voor horizontaal en verticaal transport van materialen voor aannemers op de diverse projecten.

De machine is o.a. uitgerust met:

-Bakken en lepels van Beco

-Lastmomentbeveiliging van Nijhuis

-Dakraam

-Hydraulisch geveerde cabine

-Kantelbaar snel-wissel systeem

-Camera 360 graden plus achteruitrijcamera en extra camera voor de trekhaak

-Centraal smeersysteem

-Hydraulisch omkeerbare ventilator

-Brandstof vul-pomp

-Alle lampen voorzien van LED inclusief breedteverlichting en markering

-Banden 23,5 R25

-Kunststof spatborden voor

-Zowel lucht- als hydraulische aanhang wagenrem