Werklust Holland leverde aan G.C. Verweij en zoon twee zeer compleet uitgeruste Ljungby L15 wielladers.

Waar de nieuwe techniek op het gebied van hydrauliek is gebaseerd op snel werken en vrachtwagen laden zijn deze machines speciaal aangepast voor het werken met een mast met haakhoogte van 24 meter. De hydrauliek is aangepast om gedoseerd en soepel te werken met deze lange masten. De machines zijn eerst naar Nijhuis Engineering in Dronten gebracht voor LMB en slang-breuk bewaking, wat vereist is voor hijswerk. In de werkplaats van Werklust in Apeldoorn is in samenwerking met Verweij de hydrauliek aangepast voor de fijn gevoeligheid. Samen hebben ze twee machines weten te creƫren die zowel voor grondverzet, als voor het werken met hijslast geschikt zijn.

De compacte L15 pakt meer dan 10 ton op de lepels en heeft een unieke lasttabel voor het werken met een mast. De wielladers zijn door Aboma voorzien van keuringscertificaten.

Dit zijn de eerste wielladers die op deze manier zijn afgeleverd in Nederland. En het zijn zeker geen standaard machines, want deze zitten bomvol met opties vanuit de fabriek, maar ook bij Werklust zijn ze verder opgebouwd en aangepast. De nieuwe L15’s zijn afgeleverd bij het jubilerende bedrijf G.C. Verweij en Zn. te Monnickendam.

G.C. Verweij en Zn. is in 1979 opgericht en bestaat dit jaar 40 jaar. Verweij heeft vanaf het begin, op twee wielladers na, altijd gewerkt met wielladers van Werklust Holland. De nieuwe L15’s werden in ontvangst genomen door Dirk Gertjan Verweij en zullen ingezet worden op verschillende projecten  in de woning- en civiel bouw. Daar zijn zij verantwoordelijk voor horizontaal en verticaal transport van materialen voor aannemers op de diverse projecten.

De machines zijn o.a. uitgerust met:

-Bakken en lepels van Beco

-Lastmomentbeveiliging van Nijhuis

-Dakraam

-Hydraulisch geveerde cabine

-Kantelbaar snel-wissel systeem

-Camera 360 graden plus achteruitrijcamera en extra camera voor de trekhaak

-Centraal smeersysteem

-Hydraulisch omkeerbare ventilator

-Brandstof vul-pomp

-Alle lampen voorzien van LED inclusief breedteverlichting en markering

-Banden 23,5 R25

-Kunststof spatborden voor

-Zowel lucht- als hydraulische aanhang wagenrem