Werklust leverde twee nieuwe Ljungby Maskin L18 wielladers in de bedrijfskleur van Vroom Funderingswerken uit Middelie.

Vroom Fuderingstechnieken is een allrounder in paalsystemen en prefab funderingsconstructies. Dankzij de brede expertise en jaren lange ervaring op funderingsgebied word Vroom vaak in een vroeg stadium betrokken bij complexe en specialistische funderingswerkzaamheden. Daarvoor zochten ze een zeer compacte machine met een relatief laag bedrijf gewicht die toch voldoende kan tillen, mede omdat ze vaak op relatief korte ruimtes werken en een lage bodem druk een pre is.

De Ljungby’s zijn de eerste wielladers in Nederland, die uitgevoerd zijn met een werkbak die gekoppeld is aan het snelwisselsysteem. Daarvoor is de machine voorzien van LMB met een stand voor incidenteel hoogwerker gebruik. Dit is opgebouwd door Gebr. Koerts Techniek uit Dronten en gekeurd door HHC/DRS.

In de werkplaats in Apeldoorn zijn de laatste opties opgebouwd voor aflevering. Zo heeft Werklust de deur aangepast zodat deze 180 graden open kan. Bij opbouw van de heistelling word de machine gelijk getest, waarbij een heiblok van ruim 13 ton van de dieplader gepakt word.

De Ljungby L18 is voorzien van een krachtige Sisu 74AWF motor met een vermogen van 221 kW  (300 pk). De machine beschikt over de volgende opties:
-Gespoten in bedrijfskleur;
-Hydraulische aangedreven luchtcompressor;
-Deur 180 graden open;
-Lastmomentbewaking van Koerts;
-Achteruitrijcamera;
-Centraal smeersysteem;
-W3 beveiliging;
-Hydraulisch omkeerbare ventilator;

-Uitrustingsstukken van Beco.

https://bouwmachineweb.com/nieuws/primeur-eerste-wielladers-met-werkbak