img_4680

Aflevering van Oostrum

Van Oostrum Westbroek investeert in twee duurzame wielladers van Ljungby.
Bij van Oostrum staat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel net zoals veiligheid en kwaliteit.
Daarom werden de 13 ton wielladers van Werklust ingeruild voor twee 15 ton wielladers van Ljungby.

Waar de oude wiellader stopte met het beuren van 4 rijplaten gaat de L15 met gemak met 8 rijplaten aan de haal. Bij de aanschaf werden diverse machines uitvoerig getest en kwam de Ljungby L15 qua presentatie ruimschoots als best uit de test. Er werd goed gekeken naar het brandstof verbruik de capaciteit, comfort en het zicht vanuit de cabine. Ook kwam de krachtig en zeer zuinige 6,6 liter motor van Sizu zeer gunstig uit de test met zijn 231PK en een koppel van 950NM
De machinist kon zijn werkzaamheden goed uitvoeren in het gunstige werkgebied tussen de 100 en 1500 toeren. De L15 is uitgerust op 23,5R25 banden waardoor de penhoogte van de snel wisselaar op 4230mm komt.

In de nieuwe werkplaats in Apeldoorn werden er nog diverse klant specifieke opties opgebouwd
De machine is uitgevoerd met:

Beco dichte laadbak, puinriek met rijplaathaken en palletvorken. Achteruitrij camera,
hydraulisch omkeerbare ventilator, 3e en 4e sectie, hydraulische aanhangwagen rem.
Extra zwaailamp, automatisch smeersysteem van Lincoln, overdruk voorbereiding,
gereedschap kisten in de opstap, brandstof vulpomp, 27mc en een kruishendel bediening met schakeling zoals bij de Werklust.

In 1997 schafte van Oostrum hun eerste Werklust WG35A aan waarna er nog 11 Werklust wielladers volgde. De Twee Ljungby wielladers zijn verkocht aan de heren Rudie en Wouter van Oostrum.
Van Oostrum Westbroek is een echt familie bedrijf en kent al een lange geschiedenis. Wat in 1967 begon met enkel werkzaamheden op het land voor de buurman, groeide in 1969 uit tot een serieus loonbedrijf .In de loop der jaren is het loonbedrijf afgebouwd en richt van Oostrum zich tegenwoordig volledig op de infra en cultuurtechnische werkzaamheden.
Met deze staat van dienst is van Oostrum Westbroek inmiddels een gerenommeerd bedrijf in Utrecht en omgeving. Flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn daarbij belangrijke kernwaarden.